Vår profil

lagerNi som är stamkunder från staden vet ju historien. Hur Kindsbygden Byggvaror blev den ledande affären i staden som lockade fler och fler till att starta egna företag och fixa med försäljning av olika varor. Vi har alltid velat hjälpa till med detta och det har gjort att alla affärer i staden har bra kontakt och hjälper varandra. Vi kan rekommendera kunder till specifika ställen och få samma behandling tillbaka. Men det har inte alltid varit guld och gröna skogar för oss, även om vi nu kanske anses vara en lokal bygghandel i yttersta världsklass.

Grundaren till Kindsbygden Byggvaror är Tom Rosenqvist, vår farfar. Efter att Tom hade varit ner en sväng till Danmark så insåg han att svenskarna var långt efter när det kommer till bra affärer som sålde byggmaterial, kanske inte så konstigt eftersom att vårt land var ett av det fattigaste i hela Europa. Vår farfar såg till att sätta ungdomar i arbete för en liten slant och slog upp stadens första bygghandel på tidigt 1900-tal.

I början var det svårt. Människor föredrog att fixa saker själv, vilket alltid har varit en tradition för den gemene svensken.  Det var några hårda år i början för Kindsbygden Byggvaror, men Tom kämpade på. Han trodde så hårt på sin idé och hade framförallt alltid kul när han jobbade. Han var väldigt ihärdig, reste runt i staden och gav förslag på hur han kunde bygga ut restauranger och dessutom tog han kontakt med kommunen och försäkrade dem om att han kunde ta tag i byggarbete.

Sagt och gjort. Här sitter vi idag på ett framgångsrikt företag som bokstavligen talat har varit med och byggt upp staden från grunden. Men våra ambitioner slutar inte här. Vi vill så klart växa och bli större, utan att tappa den lokala kopplingen och alla våra trogna kunder i trakten. Vi, Gunnar och Björn, jobbar hårt för att utvecklas både inom staden och utanför den.

Vi båda har växte upp under byggförhållanden och redan som barn var det lego som gällde för full rulle. Sedan kom leksakerna som hammare och skiftnyckel som gjorde att vi tidigt lärde oss att älska mekandet. Även om vi gick klart skolan så var det framförallt pappa och farfar som vi slet med tillsammans och vi hade alltid kul. Det blev ett naturligt steg för oss att ta över firman när de äldre kropparna inte längre höll måttet. Björn har även sonen Linus som jobbar lite då och då, så förhoppningsvis kommer det finnas en Rosenqvist att sköta företaget när även vi är för gamla.

Under fliken ”Sortiment” kommer ni hitta mer av det vi erbjuder vilket är allt möjligt smått och gott. För att inte tala om alla stora, härliga saker vi har till salu. För er som inte vet så har vi extra stort kunskapsområde inom just vedkaminer, och detta finns det en helt egen flik för. Förhoppningsvis lär ni er någonting om dessa mysiga små grejor med brasor i, och kanske vågar ni er på att testa en?